LI-62A7179F07FED
top of page
Zoeken

ChatGPT en sales

De recente AI-golf heeft voor veel intimidatie gezorgd door de krachtige tools die ermee gepaard gaan. Een van deze tools, ChatGPT, heeft de samenleving al op zijn kop gezet. Wat voor invloed zal dit hebben op de arbeidsmarkt en hoe lang duurt het voordat AI onze banen overneemt? Maar in plaats van te vluchten voor deze technologische tsunami, is het belangrijk om met de AI wave mee te rijden.


ChatGPT maakt een prospect lijst binnen enkele seconden


Daarom hebben wij in de laatste paar weken gebruikgemaakt van ChatGPT in onze dagelijkse activiteiten. ChatGPT biedt ons waardevolle ondersteuning in onze dagelijkse activiteiten, met name in het genereren van prospect lijsten. In plaats van zelf prospect lijsten maken, kan je het aan ChatGPT vragen. Et voila! In een kwestie van seconden heeft ChatGPT alle bedrijven in onze doelgroep opgezocht en in sommige gevallen de juiste contactpersonen verzameld. Dit bespaart veel tijd, zodat we ons kunnen richten op de leukere aspecten van sales, zoals het opbouwen van relaties en het sluiten van deals.


ChatGPT geeft gemak bij het onderzoeken van de markt en industrie


Tijdens onze trainingsdag ging het hier ook kort over. Rachel legde uit hoe je gemakkelijk met behulp van ChatGPT je voor kan bereiden op een meeting. In plaats van zelf het bedrijf, de markt en de industrie te onderzoeken, kun je ChatGPT het voor je laten doen. Vraag bijvoorbeeld “kan je me alles vertellen over het bedrijf Facebook?”, “Hoe ziet de sociale media industrie eruit?”, “Wie zijn de grootste spelers in de industrie?”, etc. Zo heb je snel een overzicht over wat er speelt in een bedrijf en de markt waarin ze zich bevinden. Het is (nog?) wel goed om de informatie na te gaan, want ChatGPT is nog niet 100% accuraat, maar het geeft zeker gemak bij het onderzoeken van elke markt en industrie.


ChatGPT ondersteunt bij het maken van content


De laatste tijd zijn we bezig geweest om onze zichtbaarheid te verbeteren door meer content te creëren. Helaas hebben we soms last van een “writersblock”. Om dan toch een begin te maken, vragen we aan ChatGPT om een blog voor ons te schrijven. De tekst wordt nog steeds wel hevig aangepast en bewerkt, maar het ondersteunt ons af en toe bij het maken van content


ChatGPT maakt je pitch duidelijker


Bovendien helpt ChatGPT ons om onze pitches duidelijker te maken. Wij merken dat men soms moeite heeft om de kern van hun service kort en bondig over te brengen. Eigenlijk moet je in een paar seconden kunnen uitleggen welk probleem je oplost, voor wie en waarom je belt. ChatGPT kan je hierbij helpen. Je hebt namelijk command ELI5 - explain it like I’m 5. Dit kan je blijven gebruiken totdat je de kern hebt gevonden. De korte tekst die er dan uitkomt is to-the-point en zo goed begrijpbaar dat zelfs een 5-jarige het zal snappen.


Kortom, ChatGPT biedt ons waardevolle ondersteuning en efficiëntie in onze sales activiteiten. Zo proberen wij tot dusver mee te rijden met de AI wave. Rijd je ook mee?


36 weergaven

Commenti


bottom of page