LI-62A7179F07FED
top of page
Zoeken

Het belang van synergie in je sales team

We schreven al eerder over het shocking feit dat 80% van de sales professionals openstaat voor een nieuwe baan. Deels heeft dit natuurlijk te maken met het karakter van een sales professional, altijd open voor nieuwe contacten en ervaringen. Maar het laat ook zeker zien dat er nog wat te winnen valt op het gebied van loyaliteit en betrokkenheid. En hoe mooi zou het zijn als jullie team een écht hechte club is en blijft voor een langere tijd, waar je samen op kan bouwen en mee kan groeien. Want zoals we ook al schreven, dit vak moet je samen doen, niet alleen.


Minder verloop

Mensen verlaten geen organisaties, ze verlaten managers en hun teams. De synergie in het team is één van de belangrijkste aspecten voor het behouden van medewerkers. Zonder synergie is er weinig betrokkenheid, openheid en geen goede basis voor groei. Met de juiste synergie creëer je meer loyaliteit en betrokkenheid en reduceer je het verloop binnen je organisatie.


Meer leren

Sales is geen makkelijk vak. Er is veel doorzettingsvermogen voor nodig. Gelukkig kan een team je daar heel goed bij helpen. Allereerst is het belangrijk om met elkaar te delen wat je plannen en doelen zijn en met elkaar af te spreken elkaar aan deze doelen te houden. Loop je vast? Zorg dan dat er een open feedback cultuur heerst zodat je altijd je hulpvraag kan en wil stellen en je elkaar dus kan helpen om het alsnog te halen. Daarnaast is het ook heerlijk om soms even bij elkaar te kunnen ventileren als dingen echt even niet zo gaan zoals je had gewild. Tot slot is het echt goed om zo nu en dan samen op te trekken zodat je jouw werk ook eens vanuit een andere invalshoek bekijkt en van een collega kan leren. Van iedereen kan je wel wat leren, als je je echt in elkaar verdiept. Vaak is de persoon waar je je wellicht het minste mee kan identificeren vaak iemand waar je juist het meeste van kan leren.


Groter succes

Teams met een sterk teamgevoel zijn succesvoller. Simpelweg omdat ze er niet alleen voor staan. Het geheel is meer dan de som der delen. Tot slot, voor ons heel belangrijk: je successen delen. Hoe fijn is het, dat als je net een super goede afspraak hebt gehad en weer in de auto stapt, je een teamgenoot kan bellen om dat succes te delen.


Vind jij dat dit beter kan in jouw team? Zet dan vandaag de eerste stap voor verandering. Hulp bij nodig? Kom eens een kop koffie drinken, we helpen je graag.


126 weergaven

Comentarios


bottom of page