LI-62A7179F07FED
top of page
Zoeken

How to multiply time voor topverkopers

Sinds we allemaal thuiswerken is het verleidelijk om je volledige agenda vol te laten stromen met afspraken. Niet zo handig want je hebt voldoende tijd en focus nodig voor prospecting, optimale voorbereiding voor je klant afspraken en wat rust in je dag om creatief te kunnen blijven. In het verleden heeft mijn coach mij een super simpel modelletje geleerd dat mij altijd is bij gebleven. Het is misschien simpel, maar het maakt een enorme impact op jouw prestaties als je dit structureel weet in te zetten. Juist in deze tijden een 'must' om toe te passen als je top prestaties wilt kunnen neerzetten. Ik deel 'm graag met jullie.


Wat staat er deze week voor jou op het programma? Ga eens door je agenda langs alles wat gepland staat en bepaal eens per activiteit:

1) de mate van urgentie en;

2) hoe belangrijk het is dat het deze week gebeurt.

Deel op deze manier eens al je activiteiten in:Is iets belangrijk én urgent

Fix het op maandag, of nu, nog voordat je verder leest. Hier valt wat mij betreft prospecting ook onder. :-) Dus wil jij deze week 5 afspraken maken met nieuwe prospects? Begin dan direct.


Is iets belangrijk maar niet urgent

Plan het (indien nodig structureel) in je agenda, maar het liefst aan de randen van de dag. Voor mij valt hier intern overleg en training & ontwikkeling onder maar ook het voorbereiden van presentaties.


Is het niet belangrijk maar wel urgent

Kijk of je dit kan delegeren of maak deze week wat extra tijd vrij om iets te bedenken zodat je dit in het vervolg kan automatiseren. Een mooi voorbeeld is leads zoeken en misschien zelfs wel benaderen. Moet je dit tegenwoordig helemaal zelf doen? Of zijn er slimmere manieren om continu nieuwe leads aan jouw salesfunnel toe te voegen. Ook het sturen van facturen of het doen van administratie valt hieronder. Er zijn altijd manier te bedenken om dit sneller en makkelijker te doen.


Is het niet belangrijk en niet urgent

Wat doet het dan in je agenda? Cancellen die handel.


Het klinkt heel simpel, maar ik zie elke dag mensen voorbij komen die juist hier een potje van maken en ik ken bijna niemand die dit volledig beheerst. Als je dit weet te beheersen, dan ben ik ervan overtuigd dat je het hoogst haalbare uit jezelf halen. Let's give it a try!37 weergaven

תגובות


bottom of page