LI-62A7179F07FED
top of page
Zoeken

Waarom een strak sales proces zo belangrijk is en welke skills je ervoor nodig hebt

Vorig week schreven we dat voorspelbare omzet zorgt voor goede flow in je organisatie en dat voorspelbare omzet start met je sales proces in kaart brengen. Zonder meetbaar sales proces geen voorspelbare omzet. Maar welke skills heb je nou nodig in jouw team om een meetbaar sales proces in kaart te brengen en te waarborgen? Vorig jaar schreven we in dit artikel dat een salespersoon de volgende eigenschappen moet hebben: lef, zelf kritisch, nieuwsgierig, inspirerend & energiek. Voor het waarborgen van een strak sales proces gooien we hier nog een schepje bovenop. Wat heeft een hedendaags sales team met een strak proces in huis:


1. Onderzoekende skills

Een proces moet aansluiten en passen bij een doelgroep. En de doelgroep moet weer gekozen zijn bij jouw product of dienst. Het is dus belangrijk om te onderzoeken waar jullie product-market fit zit en hoe je die continu gaat vinden. Denk je dat je al volledig op je product-market fit zit maar heb je hier al een hele tijd niet meer bij stil gestaan? Zorg dan dat je dit weer eens doet. Alsof je weer helemaal aan de start van je bedrijf staat. We zien nog vaak genoeg dat er te lang aan dezelfde markt wordt vastgehouden ondanks dat deze inefficiënt is.


2. Analytische skills

Welke 'stappen we ondernemen' en 'wat zijn de ratio’s tussen deze stappen is', is in een notendop ons voorspelbare proces. Om dit goed in te richten is het handig als je procesmatig kan denken en je in het bezit bent van voldoende analytische skills. Wat valt je op aan de data en welke conclusies en concrete acties kan je hieruit halen?


3. Confronterend skills en heel veel durf

Zodra je aan tafel zit met een ideale klant is het belangrijk dat je weet hoe je het huidige denken weet uit te dagen om in staat te kunnen zijn de leiding te pakken in het proces. Men is er vaak nog niet direct van overtuigd dat iets anders kan of moet. Als dit de norm was kwamen klanten namelijk wel naar jou toe. Hebben jullie genoeg mensen in je team die het huidige denken flink kunnen uitdagen om verandering teweeg te kunnen brengen? Dan gaat dit jullie geheid helpen aan een beter en sneller proces.


Hebben jullie al deze verschillende skills al in je team? Super! Ontbreekt er nog iets en wil je dit verder ontwikkelen? Zorg dan dat jullie team 8&9 december op onze tweedaagse training aanwezig is, dan gaan we jullie hierbij helpen!


69 weergaven

Σχόλια


bottom of page