LI-62A7179F07FED
top of page
Zoeken

Geen sales talent

Bijgewerkt op: 29 jan. 2022

Vandaag had ik een afspraak met een heel erg leuk creatief bureau en vooral ook een héél erg leuke creatieve jongen. Hij deed zijn best om zijn dienstverlening aan mij te verkopen maar dit laatste ging helaas verschrikkelijk mis. Hij begreep gewoon niet wat verkopen was. Zo jammer want bij het zien van zijn website was ik al ongeveer bijna om.


Wat ging er mis?

  1. Al tijdens het voorstellen vertelde hij over hoe hij mij kan helpen, terwijl hij nog helemaal niet wist wie ik ben of wat ik doe

  2. We hebben het helemaal niet gehad over waarom hij mij zou moeten helpen

Toch denk ik dat hij geen sales talent nodig heeft om toch vrij snel succesvoller te worden in het verkopen en leveren van zijn dienstverlening. Hij zal simpelweg een aantal dingen moeten leren.


Sales training
  1. Je kan pas iets verkopen als je weet welk probleem je oplost

  2. Hiervoor moet je een organisatie en persoon eerst écht leren kennen

  3. Vertel alleen over datgene dat kan bijdragen aan het probleem of de uitdaging, vertel niet over álles wat je kan, ook is het vaak nog helemaal niet belangrijk dat je gaat uitleggen hóe je het precies gaat doen, maar vooral waarom en welke waarde dit brengt.

  4. En tot slot, bedenk een 'sales proces' en wat je in elke stap nodig hebt en ga je daar aan houden. Als de jij niet weet hoe we het gesprek gaan opvolgen dan weet jouw potentiële klant al helemaal niet hoe we tot een samenwerking gaan komen.


Wil je hier meer over leren? Blijf volgen of lees dit fantastische boek: The Sales Funnel van Ray Leone, mijn bijbel! Ook een aanrader: Simon Sinek - Start with the why.


Succes!

66 weergaven

Commentaires


bottom of page