LI-62A7179F07FED
top of page
Zoeken

Je hebt verschillende skills nodig voor elke stap van de salesfunnel

Bijgewerkt op: 20 sep. 2022

Het sales vak wordt bij veel bedrijven van A tot Z uitgevoerd door dezelfde persoon. Van het maken van een hit-list tot het closen van de deal. Maar is dat nou wel zo efficiënt? Wij vinden dat je voor elke stap van de salesfunnel vaak hele andere skills nodig hebt.


Sales funnel

Laten we beginnen met de vraag: wat is een salesfunnel? Google het maar eens en je krijgt allemaal verschillende voorbeelden van salesfunnels. Bijvoorbeeld: ‘’Awareness - Consideration - Decision - Detention - Loyalty’’ OF ‘’Attention - Interest - Desire - Action’’ OF ‘’Bezoekers - Leads - Prospects - Klanten - Terugkerende klanten’’ OF ‘’Onbewust - Bewust - Interesse - Intentie - Evaluatie - Aanschaf’’ En ga zo maar door.


Skills

Wat vooral belangrijk is in al deze verschillende salesfunnels is dat elke stap bepaalde skills vereist. Zo moet je voor de eerste stappen vooral heel erg goed zijn in het doen van onderzoek. In het midden van de funnel is het belangrijk dat je goed bent in het uitdagen van jouw prospect om de vraag naar boven te krijgen. Vervolgens moet je kunnen closen en tot slot is het handig als je goed bent in verbinden. Er zijn sales professionals die dit allemaal heel erg goed kunnen maar zulke alles-kunners lopen er niet veel rond en het aanbod van sales professionals is al niet enorm.


Rollen

Daarom onderscheiden we in elke stap van de sales funnel een verschillende rol. Wij noemen ze: de researcher, de prospector, de presenter en soms zelfs nog de closer en de verbinder. Wij geloven er in dat hoe meer focus je hebt op jouw taak en verantwoordelijkheid in de sales funnel, hoe succesvoller je kan zijn.


Heb jij de mogelijkheid om verschillende rollen te onderscheiden en om bij iedereen andere skills door te ontwikkelen? Dan raden wij je aan om hier mee aan de slag te gaan! Wil jij meer leren over de eerste stappen van de salesfunnel? Meld je dan aan voor de allereerste trainingsdag van de Closing Community via deze link. Wees er snel bij want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

44 weergaven

Comments


bottom of page