LI-62A7179F07FED
top of page
Zoeken

Waarom voorspelbaarheid in sales zo belangrijk is voor je organisatie

Weet jij hoeveel gekwalificeerde leads je in totaal nodig hebt om je doelstellingen te bereiken? Vaak weet men dit niet. Maar waarom is het nou zo belangrijk dat je die vraag kunt beantwoorden?


Een betrouwbare forecast wekt vertrouwen binnen de organisatie

Het is heel erg belangrijk voor de rest van de organisatie om te weten hoeveel én wat voor business men kan verwachten. Als je steeds iets anders doet dan dat je forecast kan er te veel druk komen op je organisatie, kunnen er mensen zonder werk komen te zitten en/of geplande investeringen kunnen niet doorgaan. Zowel over-performen als onder-performen kan voor problemen zorgen. Het is voor het salesteam maar ook voor de rest van de organisatie van groot belang dat er een betrouwbare forecast is. Hoe betrouwbaar is die van jou?


Voorspelbaarheid vermindert stress

Bijna elke sales professional heeft een target. En deze targets worden soms als stressvol ervaren. Dat zijn ze ook als het niet mogelijk voor je is om goed uit te rekenen wat je nou precies aan activiteiten moet ondernemen om je doelstelling te behalen. Het geeft heel veel rust als dit wel kan. Ook kan je de eerste stap gaan maken naar het optimaliseren van jouw proces en je target gaan over-performen. Het wordt dus veel leuker als je van ‘random revenue’ naar ‘predictable revenue’ weet te gaan.


Automatiseren

Als je in staat bent om je activiteiten zo te plannen dat je je doelstellingen haalt, kan je ook goed gaan bepalen wie wat moet doen of je kunt ervoor kiezen om bepaalde taken te automatiseren. Op deze manier kan je verder opschalen en met z’n allen grip krijgen op groei.


Wil jij de volgende stap zetten naar voorspelbare omzet? Onze allereerste trainingsdag komt eraan. Wil jij op de hoogte blijven? Vul dan het contactformulier onder aan de pagina in!


97 weergaven

Comments


bottom of page